Budapest, 2017. árpilis 4. – Tóth Viktort, a Budapest Bank eddigi vállalati üzletágvezetőjét bízta meg a vezérigazgatói feladatokkal április 1-től a bank tulajdonosa, miután a korábbi vezérigazgató, Zolnai György március 31-én távozott a pénzintézet éléről. A korábbi vezérigazgatói és elnöki hatáskörök megtartása mellett a tulajdonos április 1-től Dr. Lélfai Koppányt, az MFB vezérigazgató-helyettesét nevezi ki a Budapest Bank igazgatótanácsának elnökévé, aki jelenlegi pozíciója mellett látja majd el az elnöki feladatokat. A tulajdonos a Budapest Bank felügyelőbizottságának elnökévé Bernáth Tamást, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatóját nevezte ki.

Tóth Viktor, a bank eddigi vállalati üzletágvezetője és vezérigazgató-helyettese kapta meg a tulajdonos bizalmát, és megbízott vezérigazgatóként április 1-től irányítja a bankcsoportot. A vezető több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a bankszektorban, 1998 óta dolgozik a Budapest Bankban, ahol karrierje során mind a vállalati, mind a lakossági üzletágban számos vezetői pozícióban tevékenykedett sikeresen. 2008-tól 2010-ig a bank vállalati üzletágának értékesítési vezetőjeként Tóth Viktornak jelentős szerepe volt a gazdasági kihívásokhoz való sikeres alkalmazkodásban, a vállalati ügyfelek elégedettségének megőrzésében. 2010. május 17-től a Budapest Bank vállalati üzletága, a Budapest Bank Business vezetője volt, vezetése alatt a bank kkv hitelkihelyezése – a csökkenő piaci trendek ellenére – folyamatosan növekedett

A Budapest Bankot 2017. március 31-ig Zolnai György vezérigazgató irányította, aki saját döntése nyomán távozik a banktól. Zolnai vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben, töretlenül a szektor egyik legeredményesebben és legfelelősebben működő pénzintézete maradt. Zolnai György 2015 és 2016 során sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán.

„A Budapest Bank az állami tulajdonlás elmúlt másfél éve alatt rendkívül eredményes volt, 2016-ban is terven felül teljesített, és a 2017-es üzleti terv is jó alapot ad a további növekedéshez. Meggyőződésem, hogy a Budapest Bank Tóth Viktor vezetésével továbbra is sikeresen fog előrehaladni stratégiája megvalósításában, és a jövőben is legalább olyan nyereséges lesz, mint eddig. Ehhez személyesen is minden segítséget meg fogok adni” – mondta el a tulajdonos képviseletében Bártfai-Mager Andrea kormánybiztos.

 „Köszönöm a bank tulajdonosának a megbízásommal kifejezett bizalmat, amely szerintem nem csak személyemnek szól, hanem a vezetés és a bank munkatársai iránti elismerés megnyilvánulása is egyben. Vezetésemet továbbra is az eddig a Budapest Bankkal azonosított értékek határozzák meg, a bankot a transzparens, fenntartható és eredményes működés jellemzik majd” – mondta el Tóth Viktor, a bank most kinevezett vezérigazgatója.

A korábbi vezérigazgatói és elnöki hatáskörök és jogkörök megtartása mellett a tulajdonos április 1-től Dr. Lélfai Koppányt, az MFB vezérigazgató-helyettesét nevezi ki a Budapest Bank igazgatótanácsának elnökévé, aki jelenlegi pozíciója megtartása mellett látja majd el az elnöki feladatokat. A tulajdonos a Budapest Bank felügyelőbizottságának elnökévé Bernáth Tamást, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatóját nevezte ki.

További információ:                                                                                         

Budapest Bank Kommunikációs Osztály:                                                                     

CS. TÓTH Marianna, kommunikációs vezető

Tel.: (1) 450-6097

Mobil: 06 309 226 226

Email: marianna.cs.toth@budapestbank.hu

 

Events Calendar

Subscribe to Our Newsletter

Email Subscribe
First Name : (*)

Please let us know your name.
Last Name: (*)

Please enter your last name!
Your Email Address : (*)

Please let us know your email address.
Captcha: (*)
Captcha:

Invalid InputBCCH on Facebook

BCCH Latest Tweets

BCCH on Youtube

Current Offers

Take a look at what other BCCH members can offer you.

Current Offers

Apply for Membership

Becoming a member of our Chamber is simple, just fill out the online application form by clicking on the online application button below.

Please read our Charter carefully before submitting the application form. For further information on the key benefits of BCCH membership, please click here.

 

Online application

Foundation Members